10 myter om introverte

Myte 1 – Introverte kan ikke lide at snakke. Dette er ikke sandt. Introverte snakker bare ikke medmindre de har noget at sige. De hader small talk. Få en introvert til at tale om noget han er interesseret i, og han er ikke til at lukke munden på igen.

Myte 2 – Introverte er generte. Generthed har intet at gøre med at være introvert. Introverte er ikke nødvendigvis bange for andre mennesker. De har brug for en grund til at interagere. De interagerer ikke udelukkende for at interagere. Hvis du vil snakke med en introvert, så begynd at snakke. Vær ikke bekymret for at du er uhøflig.

Myte 3 – Introverte er ubehøvlede.
 Introverte ser ofte ingen grund til at benytte sociale høfligheder. De vil være ægte og ærlige. Dette er desværre ikke acceptabelt i de fleste situationer, så introverte kan føle et stort pres i forhold til at passe ind, hvilket de synes er anstrengende.

Myte 4 – Introverte kan ikke lide mennesker. Introverte værdsætter de få venner de har. De kan tælle deres tætte venner på en hånd. Hvis du er så heldig, at en introvert betragter dig som en ven, har du en ven for livet. Når du først har vundet deres respekt som en person med substans, er du inde i varmen.

Myte 5 – Introverte kan ikke lide at gå ud. Vrøvl. Introverte kan bare ikke lide at gå ud særlig længe. De forsøger at undgå komplikationerne, der er forbundet med offentlige aktiviteter. De indtager data og oplevelser meget hurtigt, og som et resultat heraf, behøver de ikke være der så længe for at “fatte det”. De er klar til at gå hjem, genoplade og bearbejde det. Faktisk er det at genoplade meget vigtigt for introverte.

Myte 6 – Introverte vil altid være alene. Introverte har det behageligt i deres egne tanker. De tænker meget. De dagdrømmer. De kan godt lide at have problemer som de kan arbejde på, gåder at løse. Men de kan blive meget ensomme, hvis de ikke har nogen at dele deres opdagelser med. De behøver en autentisk og oprigtig tilknytning til en person ad gangen.

Myte 7 – Introverte er underlige.
 Introverte er ofte individualister. De følger ikke flokken. De vil hellere værdsættes for deres nye levemåder. De tænker selvstændigt og på grund af det, udfordrer de ofte normen. De træffer ikke de fleste beslutninger på hvad der er populært eller trendy.

Myte 8 – Introverte er utilnærmelige nørder. Introverte er folk, der hovedsageligt kigger indad og derfor er meget opmærksomme på deres tanker og følelser. Det er ikke fordi de er ude af stand til lægge mærke til, hvad der foregår omkring dem, deres indre verden er bare mere stimulerende og berigende for dem.

Myte 9 – Introverte ved ikke hvordan man skal slappe af eller more sig. Introverte kobler typisk af derhjemme eller i naturen, og ikke på travle offentlige steder. Introverte er ikke spændings- og adrenalin junkier. Hvis der er for meget snak og larm, lukker de af for det. Deres hjerner er for følsomme overfor neuro-transmitteren dopamin. Introverte og extroverte har forskellige dominerende neuro-veje.

Myte 10 – Introverte kan “reparere sig selv” og blive extroverte. Introverte kan ikke reparere sig selv og fortjener respekt for deres naturlige temperament og bidrag til den menneskelige race. En undersøgelse (Silverman, 1986), viser at jo højere en persons IQ desto større er chancen for at de er introverte.

Denne blog er skrevet af Jerro Brito på Stumle den 2. juni 2011 og oversat til dansk. Bloggen er inspireret af bogen “The Introvert Advantage – How to Thrive in an Extrovert World” af Marti Olsen Laney, psy.D.