Category: Jobjunglen A-Z

Hvordan ser en sælger ud?

Extrovert and Agressive

Jeg vil være sælger. Topsælger. Min familie er fuld af topsælgere. De får virkelig skabt nogle resultater. Jeg vil også være sådan en. En kvindelig topsælger!

Min udfordring er, at jeg ligner alt andet end det, de fleste forbinder med en sælger.

Vi har alle vores egne stereotype forestillinger om sælgere.

Sælgere er snakkesalige typer. Underholdende pauseklovne. Eller den slagfærdige sælger, der altid har en hurtig sjov/klog/upasssende kommentar parat. Noget at sige har han i hvert fald altid. Det synes de fleste vel? En sælger skal ku’ snakke – ikke sandt?

Continue reading

Uopfordrede udfordringer

Jeg har hovedsageligt valgt at søge uopfordret. Det har faktisk ført til adskillige kaffemøder og jobsamtaler. Fordelen ved at henvende sig uopfordret er, at man kommer foran i jobkøen til jobsamtaler.

Der er ikke så mange, der søger jobs, der ikke er slået op.

Kommer man igennem, er man pludselig forrest i køen. Jeg kan godt lide at være forrest i køen. Continue reading

Eigil – kan man klukle i Norge i 45 minutter nonstop?

Jeg skal snakke med Eigil, som er salgsdirektør i en stor virksomhed i Norge. De skal bruge en salgstrainee. Ikke til Norge, men til deres internationale aktiviteter.

Jeg slap igennem det første nåleøje hos HR direktøren. Hun var meget imponeret over, at jeg taler både tysk og engelsk flydende. Dem er der åbenbart heller ikke så mange af i Norge.

Forinden samtalen tjekker jeg Linkedin for at se Eigils profil, men han har endnu ikke udfyldt noget. Til gengæld finder jeg ham på Facebook. Her er han en flittig “social networker”: Der er billeder af Eigil og en Porsche, Eigil og en båd, Eigil og en dyr flaske vin; Eigil i badebukser på badeferie; Eigil i overhalingsbanen. Eigil er materialist og glad for at vise det frem. Ja, Eigil er vist en livsnyder med stor appetit på livets materielle goder. Continue reading

Anne Grethe – En hestel….?

Jeg skal snakke med Anne Grethe fra Norge over telefonen kl. 13:00. Anne Grethe er HR-direktør i en virksomhed, der søger en internationalt orienteret salgstrainee i de norske fjelde.

Jeg sidder klar kl. 12:45. Min slagplan ligger på bordet. Papir og blyant ligger ved siden af.

Åh gud! Anne Grethe og Norge. Det bliver ikke meget bedre. Ikke at jeg har fordomme -nej, nej. Men når man sidder og venter på at telefonen skal ringe, kan der nu godt fare et par ustyrlige tanker gennem ens hoved. Continue reading

Herre Jemini. Det er da løgn.

I min hidtidige jobsøgning har jeg oplevet (angiveligt) professionelle direktører, der har ansvaret for at deres ansatte får tingene til at ske, ikke selv kan få tingene til at ske. Forstået på den måde, at de ikke overholder det, de lover.

Hvis de agerer på samme måde overfor deres kunder eller potentielle kunder (ikke overholder aftaler) – hvad ender det så ikke med? Gud ske tak og lov for at salgsdirektørerne, der ikke overholder aftaler, heller ikke har direkte kundekontakt. Så må man håbe, at deres ansatte er bedre til at overholde aftaler. Continue reading